Reforma
Reforma
Vojska

24. januar 2012.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je danas da će Vojnotehnički institut dobiti investicije od 20 miliona eura.

čitaj dalje >>

13. decembar 2011.

Predsednik Srbije Boris Tadić imenovao je gen. Ljubišu Dikovića, bivšeg komandanta kopnene vojske, na poziciju Načelnika Generalštaba Vojske Republike Srbije.

čitaj dalje >>

19. oktobar 2011.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije zajedno sa šest verskih zajednica potpisalo je Sporazum o ponovnom uvodjenju verske sluzbe u Vojsku Srbije.

čitaj dalje >>

26. septembar 2011.

Vod Vojske Srbije, sa dva oficira, 12 podoficira i 22 profesionalna vojnika iz 21. pešadijskog bataljona Druge divizije iz Raške, pridružio se mirovnoj misiji UN na Kipru. Ovo je najveći kontigent Vojske Srbije koji učestvuje u mirovnim misijama do sada.

čitaj dalje >>

16. avgust 2011.

Pripadnici Vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane Srbije i Bugarske održali su zajedničku vežbu sa živom municijom na poligonu Sable u bugarskom vazdušnom prostoru između 16. i 29. avgusta.

čitaj dalje >>

08. jul 2011.

Deset padobranaca Vojske SAD i deset padobranaca Vojske Srbije su proveli tri nedelje na zajedničkom vojnom trening-kursu u Srbiji. Ovo je prva srpsko-američka vojna vežba organizovana od strane srpskih padobranaca u planinskom delu Srbije.

čitaj dalje >>

28. jun 2011.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio da je profesionalizacija Vojske završena na efektan i efikasan način, kao i da je naša vojska u boljem stanju od većine ostalih u regionu, uprkos tome što je budžet smanjen za 150 miliona evra od 2008. godine.

čitaj dalje >>

13-15. jun 2011.

13-15. juna u Beogradu je održana Konferencija o vojnom strateškom partnertsvu NATO-a (Strategijska vojna konferencija za partnere – SVKP). Cilj konferencije je razmena stavova i iskustva načelnika generalštabova o vojnim pitanjima od globalnog strategijskog značaja. Na skupu će učestvovati načelnici generalštabova zemalja članica NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative i odabranih kontakt zemalja.

čitaj dalje >>

14. jun 2011.

Oko 40 pripadnika Vojske Srbije učestvovaće u zajedničkoj vojnoj vežbi sa bugarskim i američkim snagama u Novom Selu, u Bugarskoj, tokom naredne 2 nedelje.

čitaj dalje >>

09. jun 2011.

Srbija i Evropska unija su potpisali okvirni ugovor o učešću Srbije u EU bezbednosnim i odbrambenim misijama, koji određuje opšte uslove učešća Srbije u upravljanju krizama ali ne prejudicira učešće u konkretnim operacijama.

čitaj dalje >>
Strana 1 od 2112345...1020...Starije »
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju. Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB