Reforma
Reforma
1. avgust 2019.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je u gostovanju uživo na televiziji Pink čitao delove zvaničnih izveštaja BIA, sa oznakom državna tajna, navodeći imena sudija koja su odobravala da bude prisluškivan, kao i imena šefova bezbednosnih službi u periodu između 1995. do 2003. godine. Pored imena sudija i šefova resora bezbednosne agencije, predsednik Vučić je pokazao i dokumentaciju i naveo imena stranih diplomata, sa kojima je on kontaktirao, i za koje tvrdi da ih je BIA, od 2012 do 2017. godine pratila samo da bi saznala šta on planira. Iako predsednik ima ovlašćenje da skine oznaku tajnosti, na pokazanim dokumentima se jasno vidi da to nije prethodno učinjeno.

Izvor: https://rs.n1info.com/vesti/a504324-vucic-citao-izvestaje-s-oznakom-drzavna-tajna-navodio-imena-sudija-i-diplomata/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB