Reforma
Reforma
1. septembar 2016.

Predstavljeni su rezultati istraživanja Regionalne mreže organizacija civilnog društva POINTPULS i Beogradskog centra za bezbednosnu politiku. Istraživanje je pokazalo da je 72 odsto građana ispitanih u Srbiji smatra da je korupcija rasprostranjena u policiji, dok 54 odsto ima poverenja u policiju. Istraživanje je pokazalo visoku percepciju politizacije policije: 21 odsto isptanika smatra da policija štiti interese političkih partija, 13 odsto da štiti interese Vlade i 13 odsto smatra da štiti interese ljudi u vrhu policije, dok 37 odsto smatra da je policija servis građana.

http://www.mc.rs/prezentacija-rezultata-drugog-kruga-istrazivanja-javnog-mnjenja—stavovi-gradjana-o-policiji.4.html?eventId=10283Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB