Reforma
Reforma
13. decembar 2022.

Organizacije civilnog društva, posredstvom Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, uputile su zvaničan dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova za produženje javne rasprave o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima. U tom dopisu iznet je zahtev da se javna rasprava produži do 31. januara 2023. godine, kako bi se unapredili sporni delovi teksta Nacrta. Produženje javne rasprave omogućilo bi promenu zakonskih odredi, koje bi, tek tada, bile po meri građana. Predloženim Nacrtom krše se ljudska prava, odnosno ne doprinosi se izgradnji vladavine prave, što je posebno važno u okviru pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

Izvor: https://eukonvent.org/mup-da-produzi-javnu-raspravu-o-nacrtu-zakona-o-unutrasnjim-poslovima-i-povuce-sporna-resenja/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB