Reforma
Reforma
13. februar 2018.

Beogradski centar za bezbednosnu politiku organizovao je panel diskusiju o ustavnom uređenju sistema bezbednosti. Na skupu su sagledani glavni nedostaci Ustava Republike Srbije u ovoj oblasti, ali i ponuđeni predlozi za njihovo prevazilaženje. Istaknuto je da sistem bezbednosti treba da bude sastavni deo Ustava, budući da je to jedan od najvažnijih koraka za sprečavanje dalje politizacije ovog sektora. Pobrajanje svih aktera bezbednosti, utvrđivanje postojanja i uloge Saveta za nacionalnu bezbednost i uspostavljanje sistema demokratske civilne kontrole bezbednosnih službi istaknuti su kao glavni zahtevi budućeg ustavnog uređenja ove oblasti.

Izvor: https://www.danas.rs/drustvo/ustav-doprinosi-bezbednosti-gradjana/, http://www.bezbednost.org/Vesti-iz-BCBP/6717/Sistem-bezbednosti-Srbije-potrebno-urediti.shtmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB