Reforma
Reforma
19. maj – 2. jun 2021.

Održano je šest javnih slušanja o promenama Ustava u organizaciji Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine. Osim u Beogradu, po jedno javno slušanje održano je u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Pored predstavnika Vlade i Narodne skupštine, učestvovali su predstavnici pravnih fakulteta, Pravosudne akademije, advokatskih komora, pravosudnih institucija, strukovnih udruženja, organizacija civilnog društva, ambasada i međunarodnih organizacija. Učesnici su izneli mišljenja o potrebi za izmenama Ustava u oblasti pravosuđa, dok formalni nacrt ustavnih amandmana još uvek nije sačinjen.

Izvori: https://otvoreniparlament.rs/javno-slusanje/25, https://otvoreniparlament.rs/javno-slusanje/26, https://www.youtube.com/watch?v=apMR7a7oq-4, https://otvoreniparlament.rs/javno-slusanje/27, https://otvoreniparlament.rs/javno-slusanje/28https://otvoreniparlament.rs/javno-slusanje/29, https://otvoreniparlament.rs/javno-slusanje/30



Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB