Reforma
Reforma
Vojska

30. decembar 2002.

Predsednica srpskog parlamenta Nataša Mićić (GSS) preuzela je dužnost predsednika Republike Srbije, s obzirom na to da je predsedniku Milanu Milutinoviću (SPS) mandat istekao prethodnog dana, a da novi „prvi čovek“ Srbije nije izabran, jer na izbore u dva pokušaja nije izašao zakonom predviđen broj birača.

čitaj dalje >>

27. decembar 2002.

Na sednici Vrhovnog saveta odbrane odlučeno je da se sa pojedinih dokumenata koje je tražilo tužilaštvo Haškog tribunala skine oznaka tajnosti, kao i da se oni proslede Nacionalnom savetu za saradnju sa Haškim tribunalom. Dokumenti o kojima je reč odnose se na oblast rada VSO.

čitaj dalje >>

27. decembar 2002.

Predsednik SRJ Vojislav Koštunica je za novog načelnika Generalštaba postavio generala Branka Krgu,  unapredivši ga tom prilikom iz čina general-potpukovnika u čin general-pukovnika. Predsednik Koštunica je, dolaskom na tu funkciju, postavio generala Krgu za zamenika načelnika Generalštaba VJ, a ukazom od 24. juna 2002. godine postavio ga je na mesto zastupnika načelnika Generalštaba VJ.

čitaj dalje >>

24. decembar 2002.

Direktor BIA i ministar unutrašnjih poslova doneli su Uputstvo o obaveznim oblicima i načinu ostvarivanja saradnje Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova,  kojim su definisani oblici međusobni saradnje.[1] [1] Izveštaj Komisije za ispitivanje sistema obezbeđenje predsednika Vlade Republike Srbije dr Zorana Đinđića,  http://www.b92.net/specijal/sudjenje/

čitaj dalje >>

24. decembar 2002.

Direktor BIA i ministar unutrašnjih poslova doneli su Uputstvo o obaveznim oblicima i načinu ostvarivanja saradnje Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova,  kojim su definisani oblici međusobne saradnje.[1] [1] Izveštaj Komisije za ispitivanje sistema obezbeđenja predsednika Vlade Republike Srbije dr Zorana Đinđića,  http://www.b92.net/specijal/sudjenje/

čitaj dalje >>

22. decembar 2002.

Na neuspelim predsedničkim izborima u Crnoj Gori najviše glasova birača osvojio je kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović, dobivši više od 80 odsto glasova. Na izbore je izašlo 45,9 odsto upisanih birača, što je manje od onoga što je predviđeno Izbornim zakonom (50+1).

čitaj dalje >>

20. decembar 2002.

Savezna republika Jugoslavija i NATO sklopile su dogovor o korišćenju vazdušnog prostora Jugoslavije za potrebe misija NATO u Bosni i na Kosovu. U pregovorima koji su doveli do zaključenja ovog sporazuma učestvovali su ministar inostranih poslova SRJ Goran Svilanović, predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović, eksperti Vojske, Savezne uprave za kontrolu letenja, Saveznog ministarstva saobraćaja, kao i eksperti NATO. Kako bi ovaj […]

čitaj dalje >>

17. decembar 2002.

Skupština SRJ ratifikovala je Dejtonski sporazum, potpisan 1995. godine, kojim je okončan rat u BiH.

čitaj dalje >>

15. decembar 2002.

Na Trećoj skupštini G17 Plus ova nevladina organizacija transformisana je u političku partiju. Za predsednika nove stranke izabran je Miroljub Labus.

čitaj dalje >>

8. decembar 2002.

Ni ponovljeni predsednički izbori u Srbiji nisu uspeli, jer je na njih izašlo 45,17 odsto birača. Najviše glasova – 1.699.089, odnosno 57,66 odsto osvojio je kandidat DSS i predsednik SRJ Vojislav Koštunica. Kandidat SRS Vojislav Šešelj osvojio je 1.063.296, odnosno 36,08 odsto glasova, a kandidat Stranke srpskog jedinstva Borislav Pelević 103.926, odnosno 3,53 odsto glasova birača. Demokratska stranka Srbije nije priznala rezultate tih izbora zbog, […]

čitaj dalje >>
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB