Reforma
Reforma
Vojska

19. decembar 2006.

U Bukureštu je potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini u Jugoistočnoj Evropi (CEFTA), koji je od 22. avgusta 2007. godine stupio na snagu u Hrvatskoj, Albaniji, Crnoj Gori, Moldaviji, Makedoniji i Kosovu. Pored država u kojima je CEFTA već stupila na snagu, ovaj sporazum potpisale su BiH i Srbija, ali ga parlamenti ove dve zemlje još nisu ratifikovali.

čitaj dalje >>

19. decembar 2006.

Srbija je potpisala CEFTA sporazum (Centralnoevropska zona slobodne trgovine) u Bukureštu.

čitaj dalje >>

18. decembar 2006.

Ministar odbrane Republike Srbije Zoran Stanković i zamenik generalnog sekretara NATO Alesandro Minuto Rico otvorili su Vojnu kancelariju NATO za vezu u Beogradu. Kancelarija je osnovana radi uspostavljanja veze sa vojnim i državnim rukovodstvom Srbije, što  će omogućiti praktičnu primenu Sporazuma o tranzitu (potpisanog 18. jula 2005), pomaganje Grupe Srbija–NATO za reformu odbrane, olakšavanje saradnje Srbije i NATO u okviru programa „Partnerstvo za mir“, kao […]

čitaj dalje >>

18. decembar 2006.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković doneo je odluku o otvaranju tajnih dosijea koje je služba bezbednosti tog Ministarstva vodila o zaposlenima od 1945. godine.

čitaj dalje >>

18. decembar 2006.

U Beogradu je otvorena kancelarija za vezu Severnoatlantske alijanse, a istog dana predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković zatražio je da Srbija dobije status pridruženog člana parlamentarne skupštine NATO.

čitaj dalje >>

14. decembar 2006.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković naredio je otvaranje tajnih dosijea o osoblju Ministarstva, koje je čuvala Služba bezbednosti ovog Ministarstva.[1] [1] Defense & Security, Issue No. 171, December 21, 2006.

čitaj dalje >>

14. decembar 2006.

Predsednik Srbije Boris Tadić potpisao je u sedištu NATO u Briselu Okvirni dokument programa „Partnerstvo za mir“. Time je, nakon što joj je na samitu u Rigi 29. novembra upućen poziv, Srbija i formalno postala član tog Programa.

čitaj dalje >>

13. decembar 2006.

Na predlog TIR sekretarijata UNECE u Beogradu je održan carinski TIR seminar, koji je organizovala Privredna komora Srbije i Uprave carina. Seminaru su prisustvovali predstavnici UNECE, IRU, CAFAO, carinskih administracija i garantnih asocijacija regiona, udruženja međunarodnog transporta, Ministarstva za kapitalne investicije i Ministarstva finansija.

čitaj dalje >>

12. decembar 2006.

Predsednik Srbije Boris Tadić potpisao je odluku kojom je za Dan Vojske Srbije određen 15. februar. Tom prilikom predsednik je potpisao i odluku o novom znaku Vojske Srbije i oznakama činova.

čitaj dalje >>

12. decembar 2006.

Predsednik Srbije Boris Tadić vanredno je unapredio general-majora Zdravka Ponoša u čin general-potpukovnika i postavio ga na mesto načelnika Generalštaba Vojske Srbije. Pre ovog imenovanja general Ponoš je bio pomoćnik prethodnog načelnika Ljubiše Jokića. Predsednik je potpisao i set ukaza o vanrednim unapređenima i postavljenjima generala i visokih oficira Vojske Srbije. U čin general-potpukovnika vanredno je unapređen general-major Miloje Miletić i postavljen na mesto zamenika načelnika […]

čitaj dalje >>
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB