Reforma
Reforma
Vojska

30. decembar 2009.

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila da su pri odlučivanju o kandidatima za pravosudne finkcije korišćeni podaci, dobijeni od policije i Bezbednosno informativne agencije (BIA). [1] [1] http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/170796/Malovic-Pri-izboru-sudija-korisceni-podaci-policije-i-BIA

čitaj dalje >>

30. decembar 2009.

Ministarka pravde Snežana Malović potvrdila je da su pri odlučivanju o kandidatima za pravosudne funkcije korišćeni podaci dobijeni od policije i Bezbednosno informativne agencije. Ona je objasnila da su podaci o konkretnim predmetima dobijeni iz spisa tužilaštava, jer ono postupa i na osnovu podataka koje je dobilo od policije i BIA.

čitaj dalje >>

29. decembar 2009.

Narodna skupština Republike Srbije je većinom glasova usvojila Zakon o izmenama Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji.

čitaj dalje >>

21. decembar 2009.

Dragan Šutanovac, ministar odbrane, najavio je da će Srpska Vojska biti potpuno profesionanalizovana do kraja 2010. Srbija će takođe osnovati vojni univerzitet i završiti izgradnju Ladjevci aerodroma.

čitaj dalje >>

21. december 2009.

Narodna skupština Republike Srbije je na sedmoj sednici jesenjeg redovnog zasedanja započela raspravu o Zakona o izmenama Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, koji je podnela Vlada zbog terminološkog usklađivanja sa odredbama iz Zakona o izmenama i dopunama zakona o uređenju sudova.

čitaj dalje >>

21. decembar 2009.

Balkanska nezavisna istraživačka mreža (BIRN) i Proconcept, organizacija civilnog društva iz Beograda, su procenili da bi prelazak na programski budžet ministarstava koja to nisu učinila doneo uštede od oko 50 milijardi dinara, što je u tom trenutku predstavljalo polovinu projektovanog budžetskog deficita.

čitaj dalje >>

19. decembar 2009.

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Imre Forgaš potpisali su Protokol o readmisiji, koji predviđa vraćanje u matične države osoba koje nelegalno borave na tuđim teritorijama. [1] [1] http://www.blic.rs/Vesti/Politika/126225/Dacic-i-Forgas-potpisali-protokol-o-readmisiji

čitaj dalje >>

19. decembar 2009.

Evropska unija je počela na građane Srbije da primenjuje odluku o bezviznom režimu.

čitaj dalje >>

18. decembar 2009.

Vlada Srbije je usvojila nacrt zakona o amnestiji kojim se predviđa amnestija za osobe koje su u prošlosti izbegavanje služenje vojske. Cilj ovog zakona je da ponudi mladim građanima Srbije šansu da u skladu sa zakonom izvrše svoju dužnost i spreče hapšenja srpskih državnjana u inostranstvu.

čitaj dalje >>

16. decembar 2009.

Usvojene su izmene i dopune Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Zakonom je precizirano postupanje prvostepenog organa po zahtevu za pristup informacijama u slučaju kada treba zaštititi deo traženog dokumenta, odnosno deo informacija koje su u njemu sadržane – kao što su na primer lični podaci. Zbog toga je nadležni organ obavezan da obavesti tražioca informacije da jedan deo sadržaja dokumenta nije dostupan. […]

čitaj dalje >>
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB