Reforma
Reforma
21. novembar 2018.

Branko Đorđević, dugogodišnji radnik BIA, uputio je otvoreno pismo javnosti u kome je ukazao da je penzionisan nakon što je upozorio nadležne aktere na nezakonitosti i nepravilnosti u radu pojedinih pripadnika BIA u Nišu koji deluju u okviru neformalne interesne grupe u BIA Niš i imaju beogradske mentore i zaštitnike. U pismu se navodi da je sa situacijom upoznao direktora BIA, predsednika Vlade, predsednika Narodne Skupštine, predsednika Republike i ministra pravde. Međutim, umesto adekvatnog postupanja po ovim informacijama, pojedinci na čiji je nezakonit rad ukazivao napredovala su u hijerarhiji, a prema njema je preduzeta čitava lepeza mera odmazde kako bi se, navodi on, organizovala njegova profesionalna, finansijska i socijalna “smrt”. O svim ovim navodima novinari Južnih vesti su pitali BIA za komentar ali nisu dobili odgovor.

Izvor: https://www.danas.rs/pismo/doziveo-sam-golgotu-zbog-ukazivanja-na-nezakonitosti/https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Sluzbenik-BIA-penzionisan-nakon-ukazivanja-na-probleme-unutar-Agencije.sr.htmlTagovi: , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB