Reforma
Reforma
21. novembar 2023.

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, sastao se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, kako bi razgovarali o pitanjima vojne saradnje, napetostima na Kosovu i formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO). Predsednik Vučić je na sastanku  istakao da Srbija podržava saradnju sa KFOR-om i da je spremna za dodatno prisustvo vojnih snaga na Kosovu kako bi se zaštitili Srbi koji su, prema njegovim rečima, jedini ugrženi. Sa druge strane, Stoltenberg je naglasio da je suština misije NATO-a na Kosovu zaštita vladavine prava i osudio je napade na pripadnike KFOR-a tokom nemira na severu Kosova u maju ove godine.

Izvori: Srbija i Kosovo: ZSO ključ, počinioci iz Banjske moraju biti privedeni pravdi, poručio šef NATO-a u Beogradu – BBC News na srpskomReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB