Reforma
Reforma
22. januar 2018.

Ministarstvo pravde objavilo je Radni tekst izmena Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa. Strukovna udruženja upozorila su da predloženi amandmani ne rešavaju problem mešanja izvršnih i zakonodavnih organa vlasti u rad sudstva i tužilaštva, što je bio osnovni cilj ustavnih izmena koje je zahtevala i Evropska unija u pristupnim pregovorima. Ministarstvo pravde najavilo je sprovođenje novog kruga javne rasprave povodom predloženih izmena.

Izvor:

https://www.mpravde.gov.rs/vest/17834/objavljen-radni-tekst-izmena-ustava-sledi-novi-krug-javne-rasprave-i-misljenje-venecijanske-komisije.php, https://www.mpravde.gov.rs/files/amandmani%20za%20objavljivanje1.pdf, https://www.krik.rs/strucna-javnost-nezadovoljna-predlogom-izmena-ustava-u-oblasti-pravosuda/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB