Reforma
Reforma
02. avgust 2019.

Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović zatražio je u pismu predsednici Skupštine Srbije odlaganje primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji bi trebalo da počne 21. avgusta, do 1. septembra 2020. godine. Poverenik je istakao da novi zakon predstavlja veliki izazov za brojne organe vlasti koji nemaju dovoljno kapaciteta da odgovore obavezama koje nameće zakon, ali i za privredne subjekte u pogledu podizanja svesti o značaju, obavezama ili pravima lica i ulaganje u informacione tehnologije i bezbednost podataka. 

Izvor: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3611087/poverenik-zatrazio-odlaganje-primene-zakona-o-zastiti-podataka-o-licnosti-.html Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB