Reforma
Reforma
1. maj 2021.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu da on ne bi mogao da potpiše zakon koji bi regulisao istopolne zajednice, jer je on, navodno, u suprotnosti sa Ustavom Srbije. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog od početka 2021. godine radi na izradi ovog propisa. Prema proceduri, nacrt zakona treba najpre da usvoji Vlada Srbije, a potom i Narodna skupština, nakon čega je neophodan potpis predsednika Republike kako bi zakon stupio na snagu. Nakon ovog intervjua obustavljena je izrada nacrta zakona o istopolnim zajednicama, iako se Vlada Srbije na to obavezala u više planskih dokumenata.

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/politika/ne-mogu-da-potpisem-zakon-o-gej-brakovima-vucic-za-blic-o-istopolnim-zajednicama-non/6cenmshReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB