Reforma
Reforma
1. novembar 2011.

Prvi potpredsednik Vlade – zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić tokom svoje posete Čikagu razgovarao je sa direktorom američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) za Ilionois, Robertom Grantom. Tema razgovora bila je saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i tom prilikom je dogovoren nastavak zajedničkih obuka i instruktaže za pripadnike srpskih bezbednosnih službi. Ministar Dačić sastao se i sa rukovodstvom “Motorole” u Čikagu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i “Motorola” imaju već potpisan sporazum o strateškom partnerstvu kojim je započet projekat modernizacije našeg informaciono-komunikacionog sistema, odnosno uvođenje tetra sistema koji omogućava prenos kripto zaštićenih informacija na teritoriji cele Republike Srbije.
S obzirom da je u interesu Republike Srbije razvijanje najnovijih tehnologija u i drugim oblastima, dogovoreno je da se ovo partnerstvo nastavi i da “Motorola” nađe preduzeća u koja bi investirala u Srbiji, naročito ona sa razvijenom softverskom tehnologijom, kako bi zajedno dalje razvijali sistem komunikacionih tehnologija u MUP-u, Vladi i Republici Srbiji u celini.[1]Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB