Reforma
Reforma
1. septembar 2005.

Ministar finansija Republike Srbije Mlađan Dinkić obelodanio je aferu („Pancir“) koja je izbila povodom nabavke vojne opreme od zrenjaninskog preduzeća „Proizvodnja Mile Dragić“. Tom prilikom je optužio ministra odbrane SCG Prvoslava Davinića da je odgovoran za potpisivanje štetnih ugovora sa tim preduzećem. Direktor preduzeća Mile Dragić osumnjičen je za to da je davao mito pukovniku Jovici Vučkoviću, zameniku načelnika Uprave za razvoj Generalštaba Vojske SCG. On mu je za uzvrat omogućio to da zaključi nekoliko, za Državnu zajednicu preskupih i štetnih, ugovora o nabavci balističke i zaštitne opreme za Vojsku SCG, u vrednosti od oko 300 miliona evra. Savet ministara SCG je februara 2006. godine doneo odluku o poništavanju ugovora zaključenih sa firmom „Proizvodnja Mile Dragić“.

Afera je bila jedan od razloga zbog kojih je ministar odbrane Prvoslav Davinić povučen sa ove funkcije, a dovela je i do trvenja država članica, s obzirom na to da je za korupciju optuživan i predsednik SCG Svetozar Marović.Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB