Reforma
Reforma
10. avgust 2010.

Američki Stejt dipartment u godišnjem izveštaju o globalnom terorizmu pozitivno je ocenio saradnju srpskih službi bezbednosti unutar Vlade, kao i bilateralnu saradnju dve zemlje u oblasti borbe protiv terorizma.
U delu izveštaja koji se odnosi na Srbiju, Stejt dipartment je ocenio da su izvršni organi i bezbednosne službe Republike Srbije, a posebno a posebno Uprava carina, policija, granična policija, Bezbednosno informativna agencija (BIA) nastavile da unapređuju saradnju unutar Vlade.
U dokumentu koji je dostupan na sajtu Stejt departmenta podseća se, da je u Skupštini Srbije u martu usvojen novi Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, koji će, kako se navodi, “pomoći u borbi protiv terorizma” i “koji je u skladu s međunarodnim standardima”.
Nastavljeno je i unapređivanje saradnje dve zemlje, a SAD su nastavile s programom obuke i pomoći Vladi Srbije u oblasti borbe protiv terorizma.[1][1] http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest.aspx?ListItemID=107Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB