Reforma
Reforma
10. jun 2021.

Usvojen je Zakon o nacionalnoj bazi podataka za sprečavanje i borbu protiv terorizma, čime je ispunila jednu od obaveza iz Akcionog plana za Poglavlje 24. Formiranjem ove baze biće centralizovani svi podaci o fizičkim i pravnim licima, kao i o grupama ili organizacijama, koji se sumnjiče za terorizam ili su već počinili to krivično delo. U bazu se slivaju podaci iz postojećih evidencija državnih organa Srbije, ali i iz lista Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih organizacija, u kojima je Republika Srbija član. Glavni administrator baze je Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

Izvor: http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/lat/doc/zakoni/2021/835-21-lat..doc, https://www.preugovor.org/Alarm-izvestaji/1688/Izvestaj-koalicije-prEUgovor-o-napretku-Srbije-u.shtmlTagovi: , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB