Reforma
Reforma
10. oktobar 2020.

Međunarodni zvaničnici su se oglasili povodom odluke Srbije da obustavi sve vojne aktivnosti sa međunarodnim partnerima. Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero istakla je da se od Srbije očekuje da uskladi svoju politiku prema trećim zemljama sa politikom Evropske unije. Ona se takođe osvrnula i na pritiske da Srbija otkaže vojne vežbe u Belorusiji, rekavši da je Srbija identifikovala evropske integracije kao svoj strateški prioritet. Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da će Rusija poštovati odluku Srbije da prekine vojne vežbe sa svojim partnerima, a Igor Gremeškevič, portparol beloruskog Ministarstva odbrane rekao je da Minsk nije primio nikakvo zvanično obaveštenje. Zvaničnik NATO istakao je da ova organizacija nije planirala nikakve posebne događaje sa Srbijom u narednih 6 meseci, ali da će ostati posvećeni partnerstvu u interesu stabilnosti i bezbednosti regiona.

Izvori: https://rs.n1info.com/vesti/a638197-nato-o-odluci-srbije-o-vojnim-vezbama-nismo-planirali-nikakve-posebne-dogadjaje/

https://rs.n1info.com/vesti/a638399-ek-o-vojnim-vezbama-srbija-mora-uskladiti-svoje-delovanje-s-onim-sto-je-obecala/

https://rs.n1info.com/vesti/a638205-minsk-o-vojnim-vezbama-nismo-dobili-zvanicno-obavestenje-srbije/Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB