Reforma
Reforma
11. mart 2011.

Ove godine je u okviru programa obuke državnih i javnih službenika i službenika zaposlenih u lokalnim samoupravama „Govorite evropski – profesionalni razvoj za pristupanje Evropskoj uniji”, koji finansira EU, odabrano i šest kandidata iz Uprave carina Republike Srbije. Projekat nudi kombinaciju praktične obuke i sticanja radnog iskustva u Evropskoj uniji za preko 200 osoba tokom naredne dve godine. Počev od 1. februara 2010. godine, projekat sprovodi konzorcijum koji predvodi Britanski savet (Beograd) u saradnji sa Evropskim institutom za javnu upravu (EIPA) iz Mastrihta i Koledžom Evrope iz Briža.
Cilj ovog projekta je jačanje profesionalnog razvoja u institucijama državne i javne uprave, kako bi se ubrzao proces pristupanja Srbije EU. Pet kandidata iz Uprave carina pohađaće program specijalizovane tronedeljne obuke na Koledžu Evrope iz Briža od 21. marta do 8. aprila 2011. godine, dok će tromesečni Program profesionalne prakse/stažiranja pohađati jedna službenica Uprave carina. [1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB