Reforma
Reforma
11. mart 2022.

Rezolucijom o Mjanmaru, koja je usvojena od strane Evropskog parlamenta, navodi se da su Srbija, Rusija i Kina saodgovorne za zločine u toj zemlji zbog naoružavanja tamošnje vojske koja je pre više od godinu dana državnim udarom došla na vlast i od tada sprovodi represiju. Navodi se da su ove tri zemlje isporučivanjem oružja vojnoj hunti u Mjanmaru odgovorne za zločine počinjene tim oružjem. Srbija je izvezla rakete vredne 4,7 miliona evra Mijanmaru 2021. godine i izdala je još četiri dozvole za izvoz oružja u mesecima krvavih obračuna koji su usledili.

Izvor: https://europeanwesternbalkans.rs/v-dem-institut-srbija-medju-6-zemalja-u-svetu-sa-najvecim-tendencijama-ka-autokratizaciji/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB