Reforma
Reforma
12. novembar 2020.

Podoficir Rajko Kozlina ostao je na dužnosti u činu podoficira Vojske Srbije tokom šest godina dugog postupka koji se protiv njega vodio zbog ratnog zločina nad albanskim civilima tokom rata na Kosovu, ali i nakon što je presuda kojom je osuđen na 15 godina zatvora postala pravosnažna. Prema članu 185 Zakona o Vojsci Srbije, profesionalno vojno lice gubi čin ako bude osuđeno na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju dužem od jedne godine – danom pravnosnažnosti presude, a prema članu 77 istog zakona navodi se da profesionalno vojno lice može biti udaljeno od dužnosti ako je protiv njega pokrenut krivični postupak za delo čija je priroda takva da bi bilo štetno po interes službe da i dalje ostane na dužnosti.

Izvor: https://www.slobodnaevropa.org/a/osudjenik-za-zlocine-u-redovima-vojske-srbije-suprotno-zakonu/30944722.htmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB