Reforma
Reforma
13-15. januar 2022.

Žozep Borel, šef evropske diplomatije  poručio je da treba omogućiti Srbima na Kosovu da ostvare svoje pravo glasa na referendumu o ustavnim promenama.

Posle sastanka sa ambasadorima Kvinte i predstavnikom EU, kosovske institucije su iznele zajednički stav da bi otvaranje biračkih mesta na Kosovu za predstojeći referendum o izmenama Ustava Srbije predstavljalo jasno kršenje Ustava i zakona Kosova, ali i međunarodne prakse.

Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj sastao se sa senatorima Ruske Federacije koji u Srbiji borave u svojstvu međunarodnih posmatrača na republičkom referendumu o promeni Ustava Srbije u oblasti pravosuđa. Popović je istakao da će se referendum održati na demokratski način i pokazati zrelost i odgovornost države Srbije.

Izvor: https://n1info.rs/vesti/institucije-odrzavanje-referenduma-srbije-na-kosovu-krsenje-ustava-i-zakona/,

https://n1info.rs/vesti/borel-srbima-na-kosovu-treba-omoguciti-da-glasaju-na-referendumu-o-ustavu/, https://www.srbija.gov.rs/vest/605047/srbija-ce-pokazati-demokratski-kapacitet-u-organizaciji-referenduma.phpTagovi: , , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB