Reforma
Reforma
13. decembar 2016.

Na Četvrtoj međuvladinoj konferenciji u Briselu doneta je odluka o otvaranju poglavlja 5 (Javne nabavke) i 25 (Nauka i istraživanje) pristupnih pregovora Srbije i Evropske unije. Poglavlje 25, koje podrazumeva usklađivanje pravila u okviru naučno-tehnološke oblasti sa onim koja važe na tlu Evropske unije, istovremeno je otvoreno i privremeno zatvoreno. Otvaranje pregovaračkog poglavlja 26 (Obrazovanje i kultura) blokirala je Hrvatska insistirajući na dosadašnjim zahtevima da se u pristupne pregovore Republike Srbije i EU unesu i pitanja u vezi sa položajem hrvatske manjine u Srbiji i povratom kulturnih dobara.

Izvor:

http://www.mei.gov.rs/src/vesti/926/188/463/detaljnije/na-cetvrtoj-medjuvladinoj-konferenciji-u-briselu-otvorena-poglavlja-5-i-25/, http://rs.n1info.com/Vesti/a214087/Hrvatska-blokirala-poglavlje-26.htmlTagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB