Reforma
Reforma
13. februar 2012.

Prvi potpredsednik Vlade – zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbija Ivica Dačić razgovarao je danas u Kanberi sa ministrom za imigracije i državljanstva Australije Krisom Bouenom o mogućnostima uvođenja olakšica pri izdavanju australijskih viza srpskim državljanima. Prema rečima ministra Dačića, postignut je dogovor da se otpočnu razgovori koji bi doveli do uvođenja proceduralnih olakšica za izdavanje australijskih viza za srpske državljane i produženja roka njihovog važenja. Podsetivši da je Republike Srbija posle 2000. godine ukinula vize za građane Australije, ministar Dačić je ukazao da Australija po pitanju viza ima politiku po kojoj su svi, sem britanske kraljice i državljana Novog Zelanda u obavezi da imaju vize kada dolaze u tu zemlju. Ministri Dačić i Bouen razgovarali su i o srpskoj dijaspori koja je veoma zastupljena u Australiji i koja broji više od 100.000 popisanih građana. Prema rečima ministra, srpska dijaspora uživa veliko poštovanje i ona može predstvajati ne samo most i osnov za razvoj saradnje između Republike Srbije i Australija, već sigurno i značajan uticaj na australijsku političku scenu kada je reč o stavovima koji su važni za region.
Ministar Dačić koji je istakao da je posle 20 godina ovo prva zvanična poseta na visokom nivou predstavnika Srbije Australiji, razgovarao je i sa članovima Spoljnopolitičkog odbora australijskog Parlamenta i ministrom spoljnih poslova Australije Kevinom Radom. [1]Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB