Reforma
Reforma
13. januar 2022.

Vladimir Kara-Murza, ruski političar, pisac i istoričar, u intervjuu u dnevnom listu “Nova”, potvrdio je da je ministar policije Aleksandar Vulin lično organizovao prisluškivanje ruskih opozicionara. Prema njegovim rečima: „U maju prošle godine Vulin je boravio u Moskvi kako bi predao transkripte naših razgovora sa sastanka u Beogradu. Tad se sastao sa Patruševim, a zatim su formirali takozvanu Radnu grupu za borbu protiv obojenih revolucija“. Većina opozicionara iz Rusije je bila pod stalnom kontrolom tamošnje Federalne službe bezbednosti (FSB) i ona je obavestila srpske službe o njihovom boravku u Beogradu, na osnovu čega je BIA obezbedila snimanje i njihovo praćenje. Na ruskoj nacionalnoj televiziji su se zahvalili srpskim vlastima zbog ovog čina.

Izvor: https://nova.rs/vesti/politika/zasto-je-vulin-prisluskivao-ruske-opozicionare-i-koliko-ce-to-kostati-srbiju/Tagovi: , , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB