Reforma
Reforma
14. decembar 2021.

Na međuvladinoj konferenciji Evropske unije i Srbije u Briselu otvoren je klaster četiri pristupnih pregovora, u skladu sa novom metodologijom proširenja. Klaster 4 „Zelena agenda i održiva povezanost” obuhvata četiri poglavlja – 14 Transportna politika, 15 Energetika, 21 Trans-evropske mreže i 27 Životna sredina i klimatske promene. Vlada Srbije je prethodno iskazivala očekivanja da će, nakon dvogodišnjeg zastoja, ujedno otvoriti i klaster 3 (Konkurentnost i inkluzivni rast), ali za to nije dobila saglasnost svih nadležnih organa EU.

Izvor: https://euractiv.rs/2-srbija-i-eu/102-vesti/16892-srbija-otvorila-klaster-etiri-u-pregovorima-sa-eu, https://www.preugovor.org/Infografici/1702/Pristupni-pregovori-SrbijaEU-decembar-2021.shtml  Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB