Reforma
Reforma
14. jun 2021.

Navijači koji su u maju tokom proslave titule Crvene Zvezde demolirali restorane na obali Save u Beogradu osuđeni su na niže kazne nego učesnici prošlogodišnjih julskih protesta, pokazuje istraživanje CINS-a. Analizirane presude Prekršajnog suda pokazuju da je učesnicima nereda suđeno kao pojedincima iako se u nekim slučajevima navodi da su zatečeni u grupi, pa su na taj način potencijalno izbegli i zatvorske kazne. Osuđeni su tokom incidenata u Beton hali prekršili Zakon o javnom redu i miru. Većina je gonjena za nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje (član 8, stav 1), a novčane kazne su se kretale od 5.000 do 31.000 dinara. U skoro trećini osuđujućih presuda kazna je bila ispod zakonskog minimuma, piše CINS.

Izvor: https://www.cins.rs/navijacima-za-nerede-u-beton-hali-nize-kazne-nego-ucesnicima-julskih-protesta/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB