Reforma
Reforma
14. mart 2022.

Evropski parlament je usvojio Rezoluciju Evropskog parlamenta od 9. marta 2022. o stranom mešanju u sve demokratske procese u Evropskoj uniji, uključujući dezinformacije u kojoj se osuđuju napori Rusije da iskoristi etničke tenzije na Zapadnom Balkanu što bi moglo dovesti do destabilizacije celog regiona. Takođe se navodi sledeće: “primećuje se da strano mešanje takođe može ostvariti uticajem i instrumentalizacijom verskih instituta, kao što je ruski uticaj u pravoslavnim crkvama, posebno u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini a posebno u njenom entitetu Republici Srpskoj”, stoji u tekstu rezolucije Evropskog parlamenta. Dodaje se da se time seje razdor među lokalnim stanovništvom, “razvija pristrasno pisanje istorije i promovisanje antievropskiih programa”.

Izvor: https://europeanwesternbalkans.rs/evropski-parlament-usvojio-rezoluciju-u-kojoj-spominje-spc-kao-promoter-rusije-u-regionu/Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB