Reforma
Reforma
14. oktobar 2021.

Vlada je formirala  Privremeno nadzorno telo za praćenje medija tokom izborne kampanje, čime je sprovela prvu meru iz sporazuma postignutih tokom Međustranačkog dijaloga. Međutim, sporazum ne predstavlja propis, niti međunarodni ugovor, te ne može biti pravni osnov za postupanje Vlade, niti ona može da na radna tela da prenosi ovlašćenja koja ni sama nema. Iz tih razloga stručnjaci ocenjuju da je ova mera nezakonita.

Privremeno nadzorno telo „zaduženo je za praćenje medija, konsultacije, izveštaj o primeni pravilnika za RTS i RTV, davanje mišljenja o radu nezavisnih institucija i njihovim odlukama, informisanje javnosti o svojoj proceni i radu, praćenje sprovođenja preporuka za privatne emitere sa nacionalnom pokrivenošću i organizovanje redovnih konferencija za medije”.

Izvor: https://pescanik.net/toliko-o-transparentnosti/, https://www.transparentnost.org.rs/images/stories/inicijativeianalize/odlukaopracenjumedija.pdfTagovi: , , , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB