Reforma
Reforma
15. april 2021.

Slovenački portal „Necenzurirano” objavio je nezvanični dokument (eng. non-paper) nepoznatog autora u kojem se predlaže prekrajanje granica na Zapadnom Balkanu po etno-nacionalnim linijama. Dokument, o čijem postojanju se spekulisalo i pre objavljivanja, izazvao je burne reakcije u regionu, a naročito u Bosni i Hercegovini. U njemu se predlaže pripajanje većeg dela Republike Srpske Srbiji, ujedinjenje Kosova sa Albanijom uz davanje posebnog statusa severu Kosova sa većinskim srpskim stanovništvom, kao i pripajanje Hrvatskoj bosanskohercegovačkih kantona sa većinskim hrvatskim stanovništvom.

Izvor: https://www.total-slovenia-news.com/politics/8124-slovenian-website-releases-non-paper-proposing-changes-to-w-balkan-bordersTagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB