Reforma
Reforma
15. januar 2017.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sazvao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost povodom zaustavljanja voza koji je iz Beograda saobraćao ka Kosovskoj Mitrovici sa napisima „Kosovo je Srbija“. Premijer i de facto šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Aleksandar Vučić sinoć je održao sastanak Biroa istim povodom. Nikolić je po završetku sednice izjavio da je Srbija spremna da pošalje vojsku u južnu pokrajinu ukoliko tamošnje srpsko stanovništvo bude ugroženo, a prisustvo specijalne jedinice kosovske policije ROSU na železničkom stajalištu Donje Jarinje okarakterisao je kao provokaciju na sukob.

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/politika/nikolic-spremni-smo-da-posaljemo-vojsku-na-kosovo-ako-budu-ubijani-srbi/14z1m23Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB