Reforma
Reforma
15. januar 2018.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti podataka o ličnosti zaključena je nizom primedbi i preporuka Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, ali i organizacija civilnog društva. Kritikovani su i predmet, sadržina i metodologija Nacrta, koji je konfuzan, u nekim odredbama nedorečen, a u nekim i neprimenljiv. Jedna od glavnih zamerki je da se nedovoljno pažnje posvetilo tzv. posebnim oblicima obrade podataka, poput naučnog istraživanja i arhiviranja, dok su direktni marketing i video nadzor izostavljeni iz Nacrta, iako su se pokazali jako problematični u dosadašnjoj praksi.

Izvor:

https://www.poverenik.rs/sr/саопштења/2756-нацрт-закона-о-заштити-података-о-личности-далеко-испод-нужног-нивоа.html,

https://resursi.sharefoundation.info/wp-content/uploads/2018/08/Zajedni%C4%8Dki-komentar-na-Nacrt-ZZPL.pdfReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB