Reforma
Reforma
15. juni 2018.

Narodna skupština Republike Srbije izabrala je za članove Odbora Agencije za borbu protiv korupcije: Janka Lazarevića, na predlog Zaštitnika građana i Živojina Rakočevića koga su zajednički predložili Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). Imenovanju prvog usprotivio se Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, ističući da je prekršen proceduralni zahtev da kandidata zajednički nominuju Poverenik i Zaštitnik građana. S druge strane, izbor Rakočevića nije naišao na osporavanja, posebno imajući u vidu da je čak pet godina bilo upražnjeno mesto predstavnika novinarskih udruženja u Agenciji za borbu protiv korupcije.

Izvor:

https://insajder.net/sr/sajt/vazno/11569/ i http://otvoreniparlament.rs/uploads/akta/Агенције%20за%20борбу%20против%20коруцпије.pdfReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB