Reforma
Reforma
15. novembar 2017.

Ministar unutrašnjih poslova i novi šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Nebojša Stefanović izjavio je posle sastanka ovog tela da su “strane službe” pojačale delovanja usmerena ka Srbiji, kao i da postoje informacije da će te aktivnosti biti intenzivnije. Osim toga, ističe se namera da se smanji uticaj Srbije, naročito u zemljama gde žive Srbi.

Stefanović je najavio i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog izjava Bakira Izetbegovića o Kosovu. Donedavni predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti i bivši kadar Srpske napredne stranke Momir Stojanović kaže da najavljivanje održavanja sednice Saveta danima nije uobičajena praksa u zemljama koje se ozbiljno bave bezbednosnom politikom, već da pre služi u dnevno-političke svrhe zbog najavljenih izbora.

 

Izvor: http://rs.n1info.com/Vesti/a342111/Stefanovic-Strane-sluzbe-intenziviraju-delovanje-ka-Srbiji.html, http://rs.n1info.com/Vesti/a342285/Anastasijevic-U-sistemu-bezbednosti-sve-partijski-kadrovi.htmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB