Reforma
Reforma
15. oktobar 2021.

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšena je i određen joj je pritvor zbog postojanja osnova sumnje da je učinila produženo krivično delo trgovina uticajem odnosno da je uticala da se uklone dokazi iz predmeta ubistvo na šinama, za koje bio osumnjičen a kasnije oslobođen Veljko Belivuk. Profesionalni mediji su, dok je Dijana Hrkalović radila u policiji, izveštavali o njenoj potencijalnoj povezanosti sa Belivukovim klanom.

Hrkalović je od političkog kadra Srpske napredne stranke, preko Bezbednosno-informativne agencije, stigla u MUP 2014. godine, gde je munjevitom brzinom napredovala od zamenika šefa Kabineta ministra, preko sekretara Uprave kriminalističke policije, do pozicije državnog sekretara MUP-a, da bi nakon nekoliko skandala tiho nestala sa scene.

Izvor: https://www.danas.rs/vesti/drustvo/privedena-dijana-hrkalovic/, https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1694099, https://bezbednost.org/publikacija/zarobljavanje-sektora-bezbednosti-u-srbiji/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB