Reforma
Reforma
16. januar 2018.

Lider Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je u Kosovskoj Mitrovici. Navodeći ovaj čin kao povod, zvanični Beograd povukao je svoju delegaciju iz Brisela, dok je predsednik Republike Srbije hitno sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Zbog pogoršane bezbednosne situacije u Mitrovici, gradonačelnik Goran Rakić zakazao je hitan sastanak KFOR-a, Kosovske policije i EULEX-a. U okviru predistražnog postupka povodom ubistva Olivera Ivanovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije podnelo je zahtev za prikupljanje pojedinih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativnoj agenciji. S druge strane, ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri zauzeo je stanovište da ovaj slučaj mogu voditi isključivo institucije Kosova.

Izvor:

http://rs.n1info.com/Vesti/a357026/Ubijen-Oliver-Ivanovic.html i https://www.srbija.gov.rs/vest/311785/delegacija-beograda-napustila-dijalog-u-briselu-zbog-ubistva-ivanovica.php i

http://rs.n1info.com/Vesti/a357147/Tuzilastvo-vodi-predistrazni-postupak-zbog-ubistva-Ivanovica.htmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB