Reforma
Reforma
16. januar 2023.

Referisanjem o rezultatima Republike Aleksandru Vučiću, izvršena je redovna godišnja analiza stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2022. godinu. Posle analize, Vučić je rekao da je na događaju sagledano mnogo toga dobrog što je urađeno, da su sagledani i svi nedostaci, kao i da je razgovarano o dodatnom opremanju naoružanjem i vojnom opremom. Takođe, on je prokomentarisao i uticaj rata u Ukrajini na vojno-bezbednosnu situaciju Srbije: „I zbog toga što ne možemo da uvozimo naoružanje i vojnu opremu onako kako smo planirali i kako smo platili i zbog toga što ne možemo da uvozimo rezervne delove, zato moramo što brže da se orijentišemo na sopstvene snage. Radimo dalje, pogledali smo bezbednosno okruženje, videli gde su sve bezbednosni rizici, sagledali snagu svih drugih, svoju snagu uporedili i to ćemo nastaviti da radimo.”

Izvor: Predsednik Vučić prisustvovao referisanju o analizi sposobnosti Vojske Srbije za 2022. godinu | Ministarstvo odbrane Republike Srbije (mod.gov.rs)Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB