Reforma
Reforma
16. septembar 2019.

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka pravde Nela Kuburović i ministar finansija Siniša Mali potpisali su Sporazum o uspostavljanju i razvoju nacionalnog kriminalističko-obaveštajnog sistema koji će omogućiti elektronsku razmenu podataka između svih nadležnih institucija, u cilju brže i efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Formiranje sistema će omogućiti digitalizaciju baza podataka o organizovanim kriminalnim grupama i razmenu informacoja između svih nadležnih institucija i samim tim efikasniju i bolju borbu protiv organizovanog kriminala, istakao je ministar Stefanović. Naglasio je da će uspostavljanje nacionalnog sistema omogućiti da institucije brže razmenjuju podatke i da brže reaguju na terenu. 

Izvor: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3662333/srbija-uspostavlja-nacionalni-kriminalisticko-obavestajni-sistem.html Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB