Reforma
Reforma
17. april 2018.

Evropska komisija usvojila je godišnji „Izveštaj o napretku Srbije u procesu evropskih integracija“. Po prvi put objavljen u aprilu, ovaj izveštaj obuhvata napredak Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji tokom 2017. godine. U delu izveštaja posvećenom političkim kriterijumima za članstvo ističe se dosta zamerki. Odsustvo napretka u slobodi izražavanja, problem procesuiranja slučajeva visoke korupcije, uplitanje politike u rad pravosuđa i nepovoljna klima za aktivnosti civilnog društva – samo su neki od gorućih izazova koji stoje na putu Republike Srbije ka Evropskoj uniji.

Izvor: http://www.mei.gov.rs/upload/documents/eu_dokumenta/godisnji_izvestaji_ek_o_napretku/izvestaj_ek_o_srbiji(1).pdf, https://europeanwesternbalkans.rs/sta-je-evropska-komisija-zapravo-porucila-srbiji-u-izvestaju-za-2017/Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB