Reforma
Reforma
17. januar 2022.

Vlada Republike Srbije usvojila je set izbornih zakona. U pitanju su Predlog zakona o izboru predsednika Republike Srbije, Predlog zakona o izboru narodnih poslanika i Predlog zakona o lokalnim izborima. Prema saopštenju, ovi predlozi imaju za cilj unapređenje uslova za sprovođenje izbora na republičkom i lokalnom nivou.

U Zakon o finansiranju političkih aktivnosti unete su neke izmene ali su glavni problemi ostali. Povećan je deo raspodele javnih sredstava koji se dodeljuje učesnicima za parlamentarne izbore, a smanjen je deo koji se dodeljuje za predsedničke. Zajmovi koje uzimaju politički subjekti se više ne tretiraju kao „izvor prihoda“, ograničen je i dozvoljeni iznos ovih zajmova i period njihove otplate.

Izvor: https://n1info.rs/vesti/vlada-srbije-usvojila-set-izbornih-zakona/Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB