Reforma
Reforma
17. mart 2020.

Nakon proglašenja vanrednog stanja na čitavoj teritoriji Republike Srbije, Vojska Srbije je angažovana na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se vrši kontrola potencijalno zaraženih i lečenje obolelih od COVID-19, zatim aerodroma u Beogradu i Nišu i autobuskih stanica u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom  Sadu i Pančevu. Na graničnim prelazima prema Hrvatskoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Severnoj Makedoniji pripadnici Vojske Srbije pružali su pomoć nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice i preduzela neophodne mere za pripremu jedinica ABHO za dekontaminaciju terena i objekata radi sprečavanja širenja virusa.

Izvor:

http://www.vs.rs/sr_lat/vesti/4A09CCA4684911EA80950050568F5424/podrska-vojske-srbije-u-sprecavanju-sirenja-virusne-infekcijeReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB