Reforma
Reforma
17. novembar 2018.

U internom izveštaju EU o Srbiji (tzv. Non-paper) ističe se da je značajan napredak izostao u oblastima pokrivenim poglavljima 23 i 24, a posebno u okviru reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije, ratnih zločina i slobode medija. Srbiji se zameraju „ograničeni rezultati“ u istrazi, gonjenju i presuđivanju u slučajevima korupcije na visokom nivou, nedostatak koordinacije i kontrole antikorupcijske politike i slabo uključivanje građana u ovaj proces. U dokumentu je takođe loše ocenjeno opšte okruženje za slobodu izražavanja i medija.

Izvor: http://rs.n1info.com/Vesti/a436632/Evropska-komisija-o-pravosudju.html, http://www.mei.gov.rs/upload/documents/eu_dokumenta/non_paper_23_24/Non-paper_о_тренутном_стању_у_поглављима_23_и_24_за_Србију.pdfTagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB