Reforma
Reforma
17. oktobar 2022.

Bezbednosno-informativna agencija proslavila je 20 godina od svog ustanovljenja. Tom prilikom, Bratislav Gašić, direktor BIA, je u svom govoru naglasio da su u uslovima ratnog sukoba na tlu Evrope već nastupile promene koje prete da uruše osnovne tekovine savremene civilizacije, uklјučujući sistem međunarodnog javnog prava. To se u Srbiji, između ostalog, manifestovalo porastom opasnosti od secesionizma, političkog uplitanja drugih zemalјa, ekstremizma, terorizma i organizovanog kriminala. Pored toga, sve su izraženije hibridne pretnje, kojima je Srbija u poslednje vreme posebno izložena a čiji je sastavni deo hiperprodukcija  lažnih vesti, podobnih da isprovociraju podele i tenzije u društvu. Gašić je naglasio da je Agencija u pogledu opremlјenosti, posebno najsavremenijim tehničkim sredstvima, do neprepoznatlјivosti izmenila svoj izgled i kapacitete, a da je materijalno finansijski položaj njenih pripadnika znatno poboljšan zbog čega se zahvalio Aleksandru Vučiću.

Izvor: https://www.bia.gov.rs/mediji/saopstenja-za-javnost/obracanje-direktora-bezbednosno-informativne-agencije-bratislava-3/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB