Reforma
Reforma
18. jun 2019.

Savet ministara Evropske unije pozvao je Srbiju da značajno ubrza reformske napore i ostvari konkretne i opipljive rezultate u osnovnim oblastima, pre svega vladavini prava. Dodatno, ministari EU poručuju da je sadašnji status quo u dijalogu Beograda i Prištine neodrživ i poziva na nastavak dijaloga što je pre moguće. Uz to pohvaljen je napredak u oblasti ekonomije. Podsećajući da je evropska integracija strateški izbor Srbije, Savet ministara EU pozvao je vlasti na čvršću posvećenost evropskim vrednostima, ističući da bi Vlada Srbije trebalo da o tome aktivnije i jasnije komunicira u javnosti. Transparetnost, kvalitet donošenja zakona i istinski međpartijski dijalog treba da budu pojačani, navodi se u tekstu zaključaka koji se odnosi na rad parlamenta. U delu koji govori o vladavini prava, naglašava se da je potreban poseban naglasak na nezavisnost i efikasnost pravosuđa, uključujući i tekuće promene ustava kao i opipljivi rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i pranja novca. 

Izvor: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3561823/saveta-ministara-eu-srbija-da-ubrza-reforme-u-pravosudju-beograd-i-pristina-da-nastave-dijalog-.html Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB