Reforma
Reforma
18. mart 2014.

Narko diler Darko Šarić uhapšen je u zajedničkoj akciji policija Crne Gore i Srbije. Viši sud u Beogradu saopštio je da je Darko Šarić lišen slobode po rešenju o određivanju pritvora i po poternici koja je za njim raspisana po nalogu istražnog sudije od 9. decembra 2009. godine.  Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade i sekreter Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao je na današnjoj sednici Vlade Srbije da je posebna radna grupa unutar BIA pratila pripadnike Šarićeve porodice i narko-klana 270 dana video-nadzorom, dok je primenom GPS-a locirano 20 objekata u kojima se Šarić krio. Uz to, presretane su telefonske,  imejl i druge internet komunikacije 15 osoba, a u zatvorene i otvorene prostore ugrađeno je 51 prislušno sredstvo. Konačno, više od 300 puta izvršeno je geografsko pozicioniranje preko telekomunikacionih uređaja, a na različitim lokacijama obavljeno je 25 tajnih pretresa stanova.

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/hronika/uhapsen-darko-saric-ovako-je-sproveden-u-specijalni-sud/5sfrmwc, http://www.intermagazin.rs/vucic-saric-ne-moze-biti-svedok-saradnik/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB