Reforma
Reforma
18. novembar 2019.

Evropska komisija u izveštaju o stanju vladavine prava u Srbiji navodi da Republika Srbija mora da ubrza reforme u oblasti nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa, slobode izražavanja, sprečavanja korupcije i borbe protiv organizovanog kriminala. Evropska Komisija navodi da je proces ustavnih reformi u cilju jačanja nezavisnosti pravosuđa trenutno na čekanju, od kada je Vlada u novembru 2018. podnela inicijativu Narodnoj skupštini za izmenu Ustava. Dok su ustavne promene na čekanju, Komisija ocenjuje da sadašnji ustavni i zakonski okvir i dalje ostavlja prostor za neprimeren politički uticaj na pravosuđe. Vladini zvaničnici  nastavljaju da javno komentarišu tekuće istrage i sudske procese, kao i pojedinačne sudije i tužioce. 

Izvor: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3741260/sta-pise-u-novom-izvestaju-ek-o-stanju-vladavine-prava-u-srbiji.html Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB