Reforma
Reforma
18. septembar 2019.

Uhapšen je Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz valjevske fabrike oružja „Krušik“ koji je ukazao na propuste u radu i koruptivna ponašanja kojima je fabrika oštećena prodajom oružja po povlašćenim uslovima privatnim pravnim licima. Međutim, za Obradovićevo hapšenje se nije znalo danima, sve dok to nije objavio nedeljnik NIN. Obradović je kasnije u intervjuu za televiziju N1 istakao da je uhapšen na poslu u svojoj kancelariji i za to nije znao niko od njegovih kolega niti radnika fabrike. Među ljudima koji su ga priveli i ispitivali bilo je pripadnika BIA i Vojnobezbednosne agencije.

Izvor: https://rs.n1info.com/vesti/a610718-aleksandar-obradovic-hapsile-me-tri-sluzbe-prepoznao-sam-agenta-bia/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB