Reforma
Reforma
19-20. mart 2021.

Objavljen je Apel 212 javnih ličnosti protiv usvajanja zakona o istopolnim zajednicama. U apelu se ističe da se prava istopolnih osoba mogu rešavati izmenom nekoliko postojećih zakona, zbog čega nema potrebe za donošenje posebnog zakona. Ovim apelom kritikovani su i drugi antidiskriminacioni propisi. Međutim, ubrzo je usledio i odgovor više od 500 akademskih radnika, intelektualaca, novinara, sociologa, psihologa, umetnika i javnih ličnosti, koji su potpisali peticiju kako bi podržali inicijativu za usvajanje zakona o istopolnim zajednicama.

https://www.politika.rs/sr/clanak/475291/Apel-212-javnih-licnosti-protiv-usvajanja-zakona-o-istopolnim-zajednicama, https://www.danas.rs/vesti/drustvo/vise-od-500-naucnika-i-javnih-licnosti-potpisalo-peticiju-za-usvajanje-zakona-o-istopolnim-zajednicama/, https://www.preugovor.org/Alarm-izvestaji/1688/Izvestaj-koalicije-prEUgovor-o-napretku-Srbije-u.shtml str. 80-82Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB