Reforma
Reforma
19. septembar 2019.

Otac ministra unutrašnjih poslova Branko Stefanović zloupotrebio je politički uticaj svog sina Nebojše da bi ispod proizvodne cene nabavljao mine iz valjevske vojne fabrike i prodavao ih preko privatne firme GIM u Saudijsku Arabiju. U međunarodnu trgovinu oružjem je uključen i Slobodan Tešić, jedan od najvećih finansijera SNS-a i najvećih balkanskih trgovaca oružjem i municijom.Bugarski portal Arms Watch objavio je niz dokumenata koji je pokazao da je ta municija kasnije završavala u rukama terorista u Jemenu pa čak i u Ukrajini, gde je korišćena protiv proruskih snaga. Zaposleni u Krušiku Aleksandar Obradović, koji je i otkrio aferu i dokumenta dostavio medijima, uhapšen je 18. septembra zbog odavanja poslovne tajne, a javnost je o tome saznala tek posle tri nedelje iz medija. Posle pritiska javnosti on je prebačen u kućni pritvor u kojem je proveo više od dva meseca.  Rukovodstvo Krušika je u utorak 16. septembra demantovalo navode iz teksta koji je objavljen na specijalizovanom portalu „Arms Watch“.

Izvor: https://rs.n1info.com/vesti/a527097-birn-krusik-dao-povlascene-cene-firmi-koja-se-povezuje-s-brankom-stefanovicem/Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB